Hostname: page-component-76fb5796d-r6qrq Total loading time: 0 Render date: 2024-04-27T21:22:51.292Z Has data issue: false hasContentIssue false

Verminderde belangstelling der studenten voor het volkenrecht

Published online by Cambridge University Press:  21 May 2009

Get access

Extract

Professor François heeft in zijn inleiding tot het rapport van het in augustus 1956 te Genève gehouden Colloque sur l'enseignement du droit international de mening uitgesproken, dat de belang-stelling voor het volkenrecht aan onze universiteiten de laatste jaren onvoldoende is en veeleer af- dan toeneemt. Professor Van Eysinga heeft zieh bij deze mening aangesloten. In het bewuste rapport zelf wordt een dergelijke klacht, naar ik meen, niet met zoveel woorden geuit, maar men kan haar wel opgesloten achten in het feit, dat aan het onderwijs in het volkenrecht voor grote en kleine groepen van Studenten zo grote aandacht is besteed en dat voor het volkenrecht de plaats wordt gevraagd, die het in het geheel der rechtswetenschappen verdient te bezetten. Dus, indien men het mag zeggen met de woorden van de uitgevers van Van Vollenhovens Verspreide Geschriftens: verminderde aandacht voor het volkenrecht en wat daartegen te doen.

Type
Articles
Copyright
Copyright © T.M.C. Asser Press 1957

Access options

Get access to the full version of this content by using one of the access options below. (Log in options will check for institutional or personal access. Content may require purchase if you do not have access.)

References

1 Blz. 20–23 van jaargang IV, 1957, van dit tijdschrift.

2 Blz. 301 van denzelfden jaargang.

3 Deel, I, blz. 132.Google Scholar